Briiso - et bæredygtigt facadesystem

Virksomheden briiso ApS har specialiseret sig i materialer til efterisolering af bygninger og har udviklet det højisolerende facadesystem briiso.

Briiso facadesystemet består af en hård skumplade, der monteres med en facadeskal af ægte mursten.

undefined

I briiso facadesystemet indgår der således en isolerende PIR-skumplade, der er et relativt nyt isoleringsmateriale i den danske byggebranche.

Om produktet

I samarbejde med kunde og råvareleverandør har Tinby's Skumplast afdeling medvirket ved udviklingen af de højisolerende PIR-skumplader, der indgår i briiso facadesystemets sandwichkonstruktion. 

Kundens ønske var at udvikle et facadeisoleringsprodukt, der ville gøre det muligt at efterisolere murstensejendomme på effektiv vis - uden at gå på kompromis med bygningens arkitektoniske sjæl og originalitet. Da PIR har en basislambdaværdi på ca. 0,016 kcal/m.h.°C og således har en meget høj isoleringsevne, ville materialet gøre det muligt at skabe en facadeisolering, der var 30% smallere end traditionelle isoleringsprodukter, men med samme isoleringsevne.

PIR har desuden høj brandmodstandsevne og høj trykstyrke. 

undefined

Materialet var dermed et oplagt valg til det bæredygtige og vedligeholdelsesfri Briiso facadesystem. PIR-skumpladerne formstøbes i blokke og danner et udhærdet materiale med lukkede celler, hvilket giver materialet dets gode isolerende egenskaber. Blokkene bearbejdes fra Tinby's fabrik på Sunekær i Søndersø, således at de kan leveres i let monterbare fag. 

Alle skumplader støbes og bearbejdes i henhold til individuelle kundespecifikationer.

 • Det siger kunden

  Da udviklingsprojektet tog sin begyndelse, blev jeg af min murstensleverandør, anbefalet at tage kontakt til Kim Hansen fra Tinby Skumplast. Det viste sig at Kim havde en kæmpe erfaring med skum og en stor interesse i at være med i udviklingen af isoleringspladerne til Briiso facadesystemet. Uden hans sparring, know how og hjælp på messer var briiso ikke blevet til det, det er i dag - et højisolerende facadesystem, godkendt iht. DBI beklædningsklasse k1-10 bs1-d0 (hvilket betyder at det må bruges på alle udvendige facader blot det bagvedliggende materiale er ubrændbart) - briiso facadesystemet har et betydeligt fremtidspotentiale. Jeg skylder Kim Hansen fra Tinby Skumplast en stor tak.”


  Lars Andersen, direktør
  Briiso ApS
  www.briiso.dk 

   

  undefined

   

  Fakta om PUR'en i Briiso:

  • Modstandsdygtig over for fugt, råd og syrer
  • Vandafvisende
  • Tryk- og trækfast
  • Et let materiale
  • Bearbejdes nemt med skærende værktøjer
  • Lambdaklasse 24,8
  • Godkendt iht. DBI beklædningsklasse k1-10 bs1-d0

   

   

  Vil du vide mere om polyuretan og vores øvrige løsninger?

  Vi har materialet, den tekniske knowhow og produktions-faciliteterne. 

  Kontakt Tinby Skumplast A/S for yderligere information om PUR, skumplast og de løsninger, vi tilbyder:

  undefined

  Kim Hansen

  E-mail khh@tinby.dk 

  Tlf. +45 75176060
  Mobil + 45 2045 1361

Dette site bruger cookies for at huske indstillinger, lave statistik og forbedre oplevelsen for dig. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken.